Nieuws

Hoe de gezondheidszorg en kwaliteit van leven te verbeteren voor kankerpatiënten

article_published_on_label
16 mei 2019

Tussen juni 2016 en februari 2018 heeft de Wetenschapswinkel een project uitgevoerd over geur- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan. Dit project was een samenwerking tussen de HungerNdThirst Foundation en de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research.

De uitkomsten van het project zijn vertaald in vier factsheets, gericht op artsen, verpleegkundigen, diëtisten en patiënten. De factsheets bieden tips en adviezen over het omgaan met geur- en smaakveranderingen voor gebruik in het dagelijks leven en de gezondheidszorg. Deze factsheets kunnen worden gebruikt om meer bewustzijn te creëren over geur- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten. Na afloop van het project heeft de HungerNdThirst Foundation de resultaten van het project gebruikt om de 'ATE' (Awareness Through Experience) -koekjes te ontwikkelen. Het volledige verslag en de resultaten (UK) zijn aan de rechterkant als download toegevoegd.