Nieuws

Lancering boek 'Wat is eetbaar?'

Gepubliceerd op
14 maart 2022

Op 29 maart 2022 zal het boek "Wat is eetbaar?" gepresenteerd worden. In Wat is eetbaar? laat Adel den Hartog zien hoe complex de voedselkeuzes van mensen al millennia lang zijn.

Den Hartog wijst op het belang van de toegang die individuen en groepen hebben tot voedsel, en van hun sociaal-economische positie. Het boek zal de algemeen cultureel geïnteresseerde lezer aanspreken. Het is geschikt als handboek voor wie de achtergrond van onze eetgewoonten wil begrijpen. De kennis uit het boek is uitstekend te gebruiken bij een scala aan interventies op het gebied van voeding en leefstijl.

Tot stand komen van het boek

Bij zijn overlijden in 2012 heeft dr. Adel P. den Hartog, die voor zijn pensionering werkte bij de Vakgroep Humane Voeding van Wageningen University & Research, een manuscript nagelaten onder de titel Wat is eetbaar? Op verzoek van Frida den Hartog, de weduwe van Adel, heeft dr. Annemarie de Knecht-van Eekelen, medisch historicus, het manuscript bekeken. Zij heeft vervolgens samen met drs. Jon Verriet (deskundige op het gebied van voedingsgeschiedenis) het manuscript bewerkt en waar nodig aangevuld.

De Stichting Van Dam Voedingsplan heeft een subsidie beschikbaar gesteld om de bewerking en de publicatie van het manuscript van Adel den Hartog mogelijk te maken. Het boek is uitgegeven door Wageningen Academic Publishers en is in open access beschikbaar via de site van de uitgever.

Interesse in het boek Wat is eetbaar?