
Cluster Integrale Dierbiologie
Dieren, inclusief mensen, zijn complexe systemen die zich continu moeten aanpassen aan een veranderende omgeving. Het begrijpen van deze aanpassing van deze organismen vereist een grondige kennis van hun biologie en werking, die ook relevant is met betrekking tot gezondheid, prestaties, duurzame voedselproductie en natuurbehoud.
We onderzoeken het functioneren van dieren, vanuit een fysiologisch, biofysisch, biomoleculair, gedragsmatig, evolutionair en ecologisch perspectief voor fundamenteel begrip en om bio-geïnspireerde oplossingen te bieden voor uitdagingen van natuurlijke en menselijke veranderingen in de omgeving.
Leerstoelgroepen verbonden aan dit cluster:
Gedragsecologie
De leerstoelgroep bestudeert de oorzaken en gevolgen van het gedrag van dieren, vooral gericht op sociale contexten.

Fysiologie van Mens en Dier
De leerstoelgroep richt zich op fysiologie van de mens en van het dier. Wij willen begrijpen hoe processen in verschillende organen er samen voor zorgen dat het lichaam goed functioneert.

Celbiologie en Immunologie
De leerstoelgroep verricht fundamenteel en toegepast onderzoek aan cellulaire processen van het afweersysteem.

Host-Microbe Interactomics
Het onderzoek van de leerstoelgroep varieert van moleculaire mechanismen van ziekten veroorzaakt door bacteriën tot de interacties tussen goedaardige bacteriën en mensen of dieren.

Experimentele Zoölogie
De leerstoelgroep combineert natuurkunde, techniek, moleculaire technieken en modellering in een kwantitatieve systeemanalyse om fundamentele problemen in de biologie op te lossen.

Wildlife-Ecologie en -Beheer
Wildlife-Ecologie en -Beheer onderzoekt hoe mensen het wild beïnvloeden. We onderzoeken zowel directe mechanismen als mechanismen die meer indirect zijn en deel uitmaken van grootschalige processen.
