Theater- en knutseldag

Theater Junushoff zat woensdagmiddag (20 sept) stampvol met knippende, plakkende en spelende kinderen. Het was een vrolijke boel waar de kinderen konden toneelspelen, insectenkostuums maken en schminken. De theater/knutselmiddag bleek een groot succes waar veel kinderen naar toe wilden.

DSC_1533reducedsize.jpg

De eerste kinderen stonden om 13.00 uur al trappelend voor de deur van Junushoff, daarna werd de rij voor de deur alleen maar langer en langer.... Om 13.30 uur konden de kinderen naar binnen en zijn na een eerste introductie heerlijk aan de slag gegaan met plaksel, schaar, schmink en crepepapier. Het was een gezellige chaos in het theater: iedereen zat te knutselen, schminken, rond hollen… lijmpotje zoek, waar was mijn schaar ook al weer, ik heb een nietapparaat nodig, ik heb dorst, ik moet plassen, MAMA!!!, kun je me even helpen, wat zie jij er mooi uit!

Om de gezellige drukte te stroomlijnen werden de kinderen in drie groepen opgedeeld die allemaal een heel toepasselijke naam droegen; de sprinkhanen, de vlinders en libellen en de spinnen. De kinderen krioelden vrolijk door elkaar en mochten allemaal om de beurt met Plum en Puddingh een stukje toneel spelen.

's Avonds speelden 150(!) kinderen mee in het toneelstuk met Plum en Puddingh. Een hele spannende belevenis voor de kleine acteurs: ze stonden in een echt theater met echt publiek!

DSC_1526reducedsize.jpg
PlumenPuddinghposterzondertekst1.jpg

In de voorstelling 'Insectenboek' raakte 'Slome Slak' haar huisje kwijt en ontmoette ze 'Rara Rups' in het bos. Ze beleefden een groot avontuur met zang en dans. De jongste kinderen bleken prachtige sprinkhanen te kunnen spelen. Na de sprinkhanen was het de beurt aan de spinnen. Ze voerden een stoere dans uit met mooie solo’s. Daarna kwam de grootste groep het toneel op: de vlinders en libellen. Een prachtig gezicht! De grote finale was heel vrolijk met dansende vlinders, sprinkhanen, spinnen en libellen op het toneel.

Het publiek was ook razend enthousiast en gaf de acteurtjes een groot applaus!