Het Klokhuis in Wageningen

City of Insects en Wageningen Universiteit hebben een primeur: voor het eerst wordt er een landelijk evenement georganiseerd waarin kinderen alles te weten kunnen komen over één thema: insecten.

Haal je diploma nu vast aan de universiteit!

City of Insects en Wageningen Universiteit hebben een primeur: voor het eerst wordt er een landelijk evenement georganiseerd waarin kinderen alles te weten kunnen komen over één thema: insecten.
Een week lang, via meer dan 50 activiteiten, kun je een echte insectendeskundige worden.

  • Klopt het dat alle insecten op aarde bij elkaar zwaarder zijn dan alle mensen bij elkaar?
  • Kunnen insecten-robots vliegen?
  • Hoe vang je een bijenzwerm?
  • Hoe smaakt een sprinkhaan?

In Wageningen ontdek je het antwoord op deze en veel meer vragen.

Op zaterdag 23 september kun je mee doen met de kinderuniversiteit die in samenwerking Het Klokhuis wordt georganiseerd. Echte professoren in toga geven dan college over onderwerpen als: insecten als kampioen gewichtheffen, spioneren en liften bij insecten, hoe vindt een insect een vriendinnetje?,  insecten als speurhonden, hoe gezond is het om insecten te eten?, kunnen insecten tellen?, hoe weten insecten wat goed voor hen is?

Er zijn spannende proeven om te laten zien hoe insecten functioneren: kan de kever een zware last trekken? Kan de sluipwesp goed tellen? Je zit op het puntje van je stoel en kunt uiteraard ook je eigen vragen stellen aan de professor.

Bart Meijer en Dolores Leeuwin van Het Klokhuis zijn de enthousiaste presentatoren van de kinderuniversiteit.

Als je goed je best doet, word je een echte insectenkenner en krijg je een diploma van Wageningen Universiteit! Die kennis kun je dan toepassen tijdens de vele andere activiteiten van het festival Wageningen – City of Insects. Of loop mee met het insectendefilé samen met supergrote insecten: op weg naar de kroning van de nieuwe insectenkoning of insectenkoningin die gekozen is door leerlingen van de basisscholen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het organisatiecomite Wageningen - City of Insects , Prof. dr. Marcel Dicke, Laboratorium voor Entomologie, Wageningen Universiteit.