Insectenkamer bij Binnenstebuiten

De stad Wageningen werd van 18-23 september 2006 belegerd en veroverd door duizenden insekten, die hun zelfverworven stadje eigenwijs 'City of Insects' doopten.
Tijdens het beleg werden zij echter zelf ook beleg, maar dat is een ander verhaal...

De BSO (Buitenschoolse Opvang) Binnenstebuiten onderhield wel hele vreemde kostgangers in hun Insektenkamer. De organisatoren lieten uit de hele wereld insecten overvliegen. Zo kwamen de bidsprinkhanen uit Japan, de reuzekevers en wandelende bladeren uit Duitsland en de reuzekakkerlakken uit Madagascar!

De BSO had zelf de groep reuze wandelende takken uit Australië in huis. Ook waren er nog de koolwitjes met hun jonkies, malariamuglarven en de volwassenen, katoenwantsen, Afrikaanse reuzesprinkhanen, en mini-mini-mini sluipwespjes.

Wandelende tak
's Ochtends kwamen één of meer schoolklassen kijken van de Nijenoordschool, v/d Brinkschool, Jozefschool, Tarthorstschool, Margrietschool, en de Kardinaal Alfrinkschool. Samen met de bezoekjes van onze onderburen van Bobbeltjesland, waren dat er ruim 500 kinderen, die door Jan Willem (BSO BB) en Peter de Jong van Entomologie werden rondgeleid.
De kinderen voerden de bidsprinkhanen koolwitjes en sprinkhanen. Een gelijktijdig 'WOW!' was er dan te horen, als de bidsprinkhaan zijn prooi met een razendsnelle beweging kon vangen. De Australische reuze wandelende takken gingen van hand tot hand, zelfs de drukste kinderen werden voorzichtig en geconcentreerd als ze zo'n beestje op hun hand hadden. De hele week is er dan ook niets voorgevallen met de wandelende takken!

Een geval apart was de sissende reuze kakkerlak uit Madagascar. Dat gesis vergeet je je leven niet!! zo'n raar geluid!

Lekker

's Middags kwamen er nog meer kinderen kijken. Ze kwamen alle andere BSO-groepen van Kinderopvang Koepel kijken, maar ook de eigen BSO kinderen met hun ouders, spontane bezoekers en nog vele anderen. De BSO heeft die middag zeker zo'n 250 bezoekers verwelkomt.

Zaterdag de 23e september werden de dieren naar de Junushoff verhuisd, waar ook hier de insekten veel bekijks trokken. In het theater was de Insektenkamer ook officieel open voor het grote publiek. De hele week heeft de BSO enorm veel enthousiastelingen mogen ontvangen. Ze noemen dit zelf 'ento-siasme'!