Tropische Kas

Speciaal voor Wageningen-City of Insects heeft de tropische kas tropische vlinders ingezet. Dit evenement was natuurlijk een geweldige gelegenheid om te zien of de vlinders in de kas kon handhaven zonder al te veel plantenschade aan te richten. Vier weken van tevoren zijn zij begonnen met het ophangen van de vlinderpoppen in de tropische kas. Tijdens Wageningen-City of Insects zouden deze poppen zich voor bezoekers ontpopt hebben tot prachtige vlinders.

De vlinders trokken erg veel belangstelling. Maar ook de tropische planten en bomen waren prachtig om te bekijken. Via een wenteltrap konden de bezoekers naar het dak van de kas lopen. Van daaruit hadden ze een prachtig zicht op de boomkronen. Bovenin de kas was het natuurlijk wel wat warmer. Vooral toen de zon begon te schijnen klom daar de temperatuur op tot wel 45 graden! De kinderen hebben zich ook prima vermaakt in de kas; ze gingen veelal op zoek naar de resten van de prachtig getekende vlindervleugels die door de hele kas op de grond verspreid lagen.

In de entreehal van de tropische kas stond de stand van Entocare. Er werd voorlichting gegeven over biologische bestrijding van plagen op de planten in de tropische kas. Via een binoculair met een camera konden de bezoekers in levende lijve een luis opgegeten zien worden door een lieveheersbeestje of een gaasvlieglarve. Ook de sluipwespen deden hun best te laten zien hoe ze in een wol- of dopluis een ei leggen.

Ook het verhaal en de opstelling over de graafwesp werkte aanstekelijk. Hij vertelde hoe deze een kakkerlak vangt, verdooft en er daarna een ei op legt. De Entocarestand kreeg veel bezoek; er kwamen zelfs hele schoolklassen langs die allemaal uitleg kregen over biologische bestrijding.