Verhalen bij Boekhandel Kniphorst

Op 23 september vanaf 14.00 uur is de kinderboekenauteur Kate Schlingemann te gast op de kinderboekenafdeling. Kate schreef en tekende van jongs af aan voor kinderen en maakte in 1999 haar eerste prentenboek 'Mats en de moedmannetjes'. Daarna volgende meer kinderboeken, waarvan er verschillende bewerkt werden als voorstelling.

Naast het schrijven ontwikkelt Kate ook workshops voor leerkrachten en kinderen over het belang van schrijven in het proces van leren lezen.

Vanmiddag is zij in het kader van Wageningen-City of Insects te gast met haar laatste boek 'Spindingen'. Een boek vol misverstanden en met soms filosofische versprekingen tussen de spin, en andere dieren zoals insecten.

Kate Schlingemann zal voorlezen uit dit boek, dat in 2005 verscheen en het ook signeren.

Eveneens zullen vanaf 14.00 uur Angelie Toonen, Gerie van Schieveen, Henny van den Heuvel en Jan Boerboom van vertelkring 'Eva Luna' voor in de winkel verhalen vertellen waarin insecten de hoofdrol spelen. Zij vertellen 2 verhalen van Godfried Bomans en daarnaast ook eigen verhalen. U komt van alles te weten over de levens van vliegen, krekels, mieren, vlinders en sprinkhanen.

Wij presenteren eetbare insecten tijdens de vertelmiddag. Als u zich altijd al afvroeg hoe die smaken en belangrijker nog; of u durft ze eten!, kunt u dat deze middag komen proberen.