Nieuws

‘Fast lane’ lab ingericht voor voorrang testen coronavirus

Gepubliceerd op
23 september 2020

Sinds deze week is er in het laboratorium van Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) een fast lane ingericht voor het snel kunnen verwerken van de COVID-19 testen van zorgmedewerkers en leraren. Hiermee verkort het laboratorium de doorlooptijd van het testen van een dag naar minder dan 8 uur. Het lab verwerkt maximaal 100 fast lane testen per dag.

De testen die met voorrang worden verwerkt hebben een rode sticker op de buis zodat voor de medewerkers direct duidelijk is welke monsters er als eerste verwerkt moeten worden.

1400 reguliere testen per dag

Het voorrang geven van deze testen is zo ingericht dat er geen vertraging is in het verwerken van de overige testen. Het lab kan voor alle andere testen nog steeds binnen 24 uur de uitslag leveren. Momenteel staat dat aantal op zo’n 1.400 ‘reguliere’ testen per dag.

De maximale testcapaciteit van 1.500 testen wordt niet verder uitgebreid. Er moet namelijk voldoende capaciteit overblijven voor het testen op dierziekten, de hoofdtaak van Wageningen Bioveterinary Research.