Nieuws

Gemeente Lelystad op bezoek bij WBVR

Gepubliceerd op
3 juli 2019

Het college van de gemeente Lelystad bracht op dinsdag 2 juli 2019 een bezoek aan Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad. Het college liet zich informeren over het onderzoek van WBVR, haar ondernemerschap, kennisoverdracht en de samenwerkingen binnen de regio en Life Science sector.

De gemeentelijke bestuurders bezochten tijdens een rondleiding verschillende laboratoria om een beeld te krijgen van de onderzoeksprojecten en ontwikkelingen binnen de organisatie.

Unieke organisatie in Lelystad

Burgemeester Ina Adema: “Met Wageningen Bioveterinary Research hebben we in Lelystad een unieke kennisintensieve organisatie, die zowel regionaal als internationaal met haar dienstverlening flink aan de weg timmert. Een organisatie, die ook Lelystad op de kaart zet en waarbij samenwerkingskansen liggen voor wederzijdse versterking in verdere (economische) profilering van zowel WBVR als ook gemeente Lelystad”.

Kansen voor werkgelegenheid

“De kansen en wensen rond werkgelegenheid sluiten goed aan op de thema’s van de gemeente. Wij zullen verder samenwerken rond de invulling van vacatures en het werken en wonen in Lelystad, ook voor mensen die nu geen werk of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben”, besluit Ludo Hellebrekers, directeur van WBVR.

Wageningen Bioveterinary Research werkt in Flevoland samen met de overheid en het bedrijfsleven aan de gezondheid van dier en mens door preventie, bestrijding en controle van dierziekten. De gemeente Lelystad is daarin een belangrijke partner.