Internationale samenwerking Global One Health

Internationale samenwerking Global One Health

20 januari 2020

Recent heeft Wageningen University & Research de internationale samenwerking versterkt door het vormen van vierkoppig consortium met Nanjing Agricultural University, Massey University, New Zealand en UC Davis in Californië op het gebied van Global One Health.

Hiaten in onderzoek, onderwijs en middelen

In 2019 kwam het consortium bijeen tijdens een symposium op de UC Davis School of Veterinary Medicine in Californië. Daar identificeerden de deelnemers hiaten in onderzoek, onderwijs en middelen tegen uitbraken zoals die van Afrikaanse varkenspest. De discussies waren geconcentreerd op de pathogenese, controle en preventie van belangrijke grensoverschrijdende ziekten.

Global One Health consortium tijdens het symposium in 2019

Jaarlijks symposium om kennis te delen

Het GOH-consortium wil de jaarlijkse ontmoetingen continueren met wetenschappelijke symposia om de samenwerking op belangrijke ‘Global One Health’ vraagstukken te versterken. Interdisciplinair werken en kennis snel delen over gezondheid van mens, dier en plant is de enige manier om de wereldbevolking voor te bereiden op een gezonde toekomst. Het delen van kennis zal een integraal onderdeel zijn van een bijeenkomst die van 20 - 23 april 2020 in Nieuw-Zeeland zal worden gehouden.

Global One Health symposium 2020 (voorlopige programma)