Archief - 2020
-
Europees project CO-FRESH gestart
26 november 2020 - Co-creatie van duurzame en concurrerende Europese waardeketens voor groente en fruit – inclusief eiwitrijke gewassen – is het doel van een... -
Voedsel-Economisch Bericht: wie voedt Nederland?
26 november 2020 - In 2019 kochten Nederlandse consumenten voor circa 65 mld. euro aan eten en drinken in detailhandel (voornamelijk supermarkten) en foodservice... -
Vijf jaar gezondheidsachterstanden verkleinen: wat hebben we geleerd?
24 november 2020 - De gezondheid van gezinnen met achterstandssituaties is sterk gebaat bij een aanpak waarin oog is voor verschillen binnen de doelgroep en ruimte om... -
Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter
18 november 2020 - Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf ook steeds... -
Monitor Duurzaam Voedsel 2019
17 november 2020 - We besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam voedsel uit te geven. Ook... -
EU-Schoolfruit weer van start: Ruim 30.000.000 stuks gratis groente en fruit naar scholen
10 november 2020 - Deze week gaat het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma weer van start! Leerlingen van OBS de Sterappel gingen vandaag tijdens het startmoment in...