Market Intelligence

Wilt u de concurrentiepositie van uw bedrijf verbeteren door een beter begrip van de motivaties, drijfveren van consumenten en de effecten daarvan op voedselconsumptie? Wij leveren ondernemingen in de agrifoodsector hierbij de gewenste ondersteuning.

Of wilt u bepalen waar wereldwijd marktkansen liggen en hoe uw onderneming daarvan kan profiteren? Wij maken gebruik van meerdere databronnen, bepalen het effect van overheidsbeleid en voeren kwantitatieve analyses uit om bijvoorbeeld de impact van marktinterventies te meten.

Wij ondersteunen uw strategische besluitvorming met verfrissende inzichten in de agrifoodmarkt.
Arjen Daane

Inzichten in voedselconsumptie

Gepersonaliseerde voeding

gepersonaliseerde voeding en gezondheid

Wij dragen bij aan een samenleving waarin elk individu kan profiteren van een gepersonaliseerd, duurzaam en gezond consumptiepatroon.

Gedragsinterventies

Gedragsinterventies

Wij realiseren gedragsverandering door interventiestrategieën te ontwikkelen en het effect ervan te meten.

Consumenteninzichten

consumenteninzichten

Wij leveren inzichten in het koopgedrag en de voedingspatronen van consumenten, zowel individueel als collectief, en binnen specifieke contexten.

Marktkansen ontdekken

Marktvoorspellingen

Marktvoorspellingen

Wij analyseren marktscenario's door kwantitatieve economische modellen te combineren met kwalitatief onderzoek en sectorkennis om te bepalen wat toekomstige trends zijn.

Global Detector

Global detector

Met behulp van onze unieke tool voor productie en vraag detecteren en visualiseren wij geografisch wereldwijd potentiële investerings- en handelskansen.

Marketingimpactanalyse

Impact analyse


Op basis van kwantitatieve analyses verhogen wij de impact van marketing en sales in de agrifoodsector, wat leidt tot hervorming van prijstactieken en handelspromoties.

Waarom kiezen voor Wageningen Economic Research?

Wageningen Economic Research heeft met 75 jaar ervaring in onderzoek en een uitgebreid netwerk een uniek kennispositie van de voedselmarkt opgebouwd. Wageningen Economic Research beschikt over de data, de expertise en het netwerk die nodig zijn voor het bepalen van een onderbouwde strategie. De unieke combinatie van data, modellen en kennis van Wageningen Economic Research biedt vernieuwende inzichten en een geïntegreerd advies over beleid en besluitvorming – en levert zo een bijdrage aan een duurzamere wereld.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan