Nieuws

The Sustainability Consortium (TSC) (online) jaarlijkse top

Gepubliceerd op
3 mei 2021

Van 10 tot 13 mei organiseert The Sustainability Consortium (TSC) hun (online) jaarlijkse top. Het thema van dit jaar is “De toekomst van veerkrachtige productieketens”. Binnen de top organiseert Wageningen University & Research een “EU duurzame beleidsontwikkelingen”-sessie op woensdag 12 mei, van 15.00 tot 16.00 uur (Nederlandse tijd).

Henk Westhoek van DG Sante zal een update geven over de recente beleidsontwikkelingen in Brussel rondom duurzaamheid in de eerste helft van deze sessie. In het kader van de Green Deal en het Farm to Fork beleid zijn er veel ambitieuze voorstellen gedaan. Deze voorstellen worden momenteel vertaald naar verplichte en vrijwillige beleidsplannen. Westhoek zal de laatste ontwikkelingen in dit proces delen.

De tweede helft van de sessie zal zich focussen op de implementatie van TSC-tools in Europa. Julia Chiu, Senior Manager Duurzaamheid van de Walgreen Boots Alliance gaat uitleggen hoe Boots, een van de grootste retailers van het Verenigd Koninkrijk, TSC’s THESIS tool in hun productieketens implementeert. Vervolgens zal Koen Boone, onderzoeker van Wageningen Economic Research en TSC’s Directeur Europa, de resultaten van andere implementatieprojecten in Europa samenvatten.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. NB: Alle sessies op dinsdag zijn ook gratis toegankelijk.