Klimaatinformatie en klimaatadvies voor de agri-food sector

Klimaatinformatie en klimaatadvies voor de agri-food sector

Klimaatverandering kan op diverse manieren de voedselproductie beïnvloeden, bijvoorbeeld door een vermindering van de opbrengst of een lagere kwaliteit van de oogst. Dit kan leiden tot tekorten aan grondstoffen, problemen met de levering, prijsschommelingen en in sommige gevallen zelfs voedselonzekerheid. Door het probleem te herkennen, de risico’s te identificeren en aanpassingsmaatregelen voor te stellen kan klimaatkennis agri-food bedrijven ondersteunen bij het verminderen van de risico's en het versterken van hun veerkracht.

Daarnaast komen er kansen voor nieuwe klimaatbestendige producten en diensten, met nieuwe markten. Steeds meer agri-food bedrijven maken gebruik van de bestaande kennis over klimaatverandering en de effecten ervan.

Wageningen Environmental Research biedt klimaatdiensten, specifiek gericht op de agri-food sector, voor risicobeoordeling en het opstellen van kosteneffectieve strategie├źn voor een klimaatbestendige productieketen. Wij ondersteunen ook beleidsmakers bij het ontwikkelen van maatregelen ten bate van het klimaatbestendig maken van de agri-food sector.

Onderzoek naar klimaatadvies voor de agri-food sector

Nieuws over klimaatadvies voor de agri-food sector

Lees meer in het dossier