Over Wageningen Centre for Development Innovation

Bij Wageningen University & Research willen we dat onze kennis en inzichten een grote maatschappelijke impact creëren. Daarom spannen we ons in om de waarde van onze kennis te vergroten. Onze deskundigen bij Wageningen Centre for Development Innovation creëren deze waarde door kennis om te zetten in actie.

Elke dag ondersteunen we individuen, bedrijven, sectoren en landen bij het versterken van hun capaciteit voor duurzame en inclusieve ontwikkeling.

Dankzij de kracht van ons netwerk, de brede kennis die binnen Wageningen University & Research beschikbaar is, onze praktische kennis en de wijze waarop we inhoudelijke expertise combineren met procesbegeleiding, kunnen we kennis omzetten in actie en de kwaliteit van leven verbeteren.

Wat wij doen

Onze gedreven en toegewijde deskundigen ondersteunen uiteenlopende partijen wereldwijd bij het creëren van inclusieve en duurzame voedselsystemen langs vijf actiegerichte lijnen:

We kijken er naar uit om samen met u nieuwe projecten aan te gaan en kennis om te zetten in actie.

Onderdeel van Wageningen University & Research

Wageningen Centre for Development Innovation is gevestigd in het hart van de Nederlandse landbouwsector en staat daardoor voor een unieke interactie tussen capaciteitsontwikkeling en projectuitvoering. Het is onderdeel van Wageningen University & Research en er werken meer dan 60 adviseurs – samen goed voor meer dan 500 jaar veldervaring in internationale ontwikkeling – vol passie aan de uitdagingen van dit moment.

Onze ambitie is om in het domein ‘inclusieve en duurzame voedselsystemen’ bij te dragen aan het duurzame ontwikkelingsdoel om negen miljard mensen te voeden in 2050. Door optimaal gebruik te maken van een uitgebreid netwerk van partners en klanten, ondersteunen we projecten in lage- en middeninkomenslanden die de capaciteiten van mensen, organisaties en instellingen vergroten. Daardoor versterken we lokale voedselsystemen en zetten we kennis om in actie.

Diensten

Ons doel is kennis omzetten in actie. Daarom bieden we een reeks diensten die allemaal zijn ontworpen om onze partners en klanten te helpen bij het bevorderen van duurzame en inclusieve ontwikkeling.

Architect

We ontwerpen, faciliteren en ondersteunen innovatieprocessen door middel van procesontwerp en ondersteunende diensten. Onze deskundigen, methodologieën en instrumenten zijn gericht op het aanpakken van complexe processen. De betrokken mensen zijn gedreven, er worden cruciale keuzes gemaakt, er wordt momentum gecreëerd en er ontstaan innovaties.

Advies

We adviseren uiteenlopende stakeholders van voedselsystemen – van jonge professionals tot ervaren beleidsmakers – over zaken waar ze tegenaan lopen. We bieden praktische en op feiten gebaseerde adviezen, ondersteund door de technische, economische en sociale expertise van Wageningen University & Research.

Actie

Samen met partners combineren we onderzoek en praktisch werk om strategieën, praktijken en kennis te verbeteren. We evalueren bestaande werkwijzen, testen innovaties en beoordelen hun impact. Dit maakt de weg vrij voor het ontwikkelen en verbeteren van technische, organisatorische en institutionele capaciteiten.

Aanleren

We bieden een reeks diensten voor capaciteitsontwikkeling op verschillende niveaus. Via vrij toegankelijke trainingsactiviteiten op maat en gerichte ondersteuning, leren personen, teams, organisaties en instellingen nieuwe kennis en vaardigheden aan.

ISO certificatie

Wageningen Centre for Development Innovation is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

Brochure