Monitoring & analyse

Monitoring & analyse

Wageningen Food & Biobased Research helpt bedrijven de omvang en het type reststromen in kaart te brengen. Preventie heeft de eerste prioriteit. We maken inzichtelijk welke producten - voedingsmiddelen, veevoeder, chemicaliën en/of materialen - bedrijven van niet te vermijden reststromen kunnen maken, welke technologieën hiervoor ingezet kunnen worden en hoeveel financiële en milieuwinst ermee te behalen is.

Dit doen wij bijvoorbeeld in het EU-project Pulp2Value, waarin wij samen met een tiental bedrijven op zoek gaan naar nieuwe toepassingen voor vezels uit suikerbietenpulp. Denk hierbij aan bestanddelen voor wasmiddelen, personal care-producten, verven, coatings en hoogwaardige plastics. Een ander voorbeeld is een pilotstudie binnen het project CARVE, waarin wij nagaan welke impact hergebruik van retourbrood heeft op de bedrijfsvoering van diverse partijen in de broodketen.

Specialisten uit diverse vakgebieden werken bij ons nauw met elkaar samen. Onze expertise- en technologieportfolio loopt uiteen van voorbewerkings- en bewaartechnologie, logistiek en scheidingstechnologie, milde conservering en productontwikkeling tot fermentatie, biotechnologie en chemische modificatie. Hierdoor zijn wij in staat de hele keten – van boer tot retailer en afvalverwerker – te ondersteunen bij een hoogwaardige verwerking van reststromen.

Bekijk onze andere diensten

Ga terug naar de overzichtspagina