Versproducten lekker lang houdbaar, altijd en overal

Versproducten lekker lang houdbaar, altijd en overal

Hoe houd je appels, en andere versproducten, na de oogst zo lang mogelijk sappig en stevig? Dat is de uitdaging waar bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie ieder jaar mee te maken krijgen. Wageningen Food & Biobased Research geeft hen inzicht in het kwaliteitsverloop van groente en fruit en helpt hen de kwaliteit te optimaliseren. Zo krijgt de consument, waar ook ter wereld, altijd de lekkerste versproducten.

Technologieën voor betere kwaliteitsbepaling

Maar hoe gaat dat in zijn werk? Welke nieuwe onderzoeken naar bewaring en kwaliteit zijn gestart binnen Wageningen Food & Biobased Research? En welke bedrijven werken met de nieuwste technologieën?  Volg de appel, die staat voor ieder ander versproduct, vanaf de oogst tot het moment van consumptie (waar ook ter wereld) en ontdek de huidige en toekomstige technieken die ervoor zorgen dat de appel lekker lang houdbaar blijft.

Waarborgen van kwaliteit tijdens transport

Hoe kan de kwaliteit van appels tijdens transport gewaarborgd worden?
Derek Niemöller

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Lees meer

Bekijk ook deze video's

Blijf op de hoogte via social media: #lekkerlanghoudbaar en volg de reeks video’s met vragen en antwoorden uit de praktijk. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem gerust aan Eelke of Rick.