maximale bewaarduur

Onderzoek naar maximale bewaarduur

Bedrijven die werken met versproducten zoals groente, fruit en planten hebben diverse vragen op gebied van houdbaarheid en bewaring. Projecten van Wageningen Food & Biobased Research geven antwoord op vragen als: ‘Hoe kan ik een bredere markt bedienen?’ en ‘Hoe stap ik over van vers op diepvries?’ tot ‘Welke milde conserveringstechniek is geschikt voor mijn product? en ‘Wat vinden consumenten van deze technologie?’.

Onze expertise loopt uiteen van verse producten en naoogsttechnologie tot milde conserveringstechnieken, voedselveiligheid, verslogistiek en consumentenacceptatie. In de afgelopen 35 jaar hebben wij een groot aantal bedrijven over de hele wereld ondersteund in hun streven naar lekker, lang houdbare producten.

Bewaarbaarheid van versproducten

Fruitteler Ferry de Leeuw (Van Haaften Fruit, Wadenoijen) stelde ons de vraag: “hoe lang kan ik mijn appels bewaren?” Eelke Westra, onderzoeker naoogsttechnologie, geeft aan dat de bewaarbaarheid afhankelijk is van veel factoren, maar onderzoek maakt het mogelijk om sommige appelrassen een heel jaar te bewaren met een prima kwaliteit.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Benieuwd naar de ideale bewaarcondities voor uw versproduct?

Stel uw vraag