Een onderzoeksfaciliteit boordevol innovatie

Alle mogelijke vragen op gebied van kwaliteit(beheersing) van versproducten worden in deze faciliteit onderzocht en beantwoord. Partners in de groente-, fruit en bloemensector zijn daardoor in staat om in samenwerking met Wageningse onderzoekers nog beter in te spelen op de wensen van hun klanten en verliezen na de oogst tot een minimum te beperken. De faciliteit, gericht op naoogsttechnologie en robotica, staat vol met innovatieve apparaten en beschikt over een inspirerende ruimte voor lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten.

Hoe behoud je de kwaliteit van appels die voor een lange bewaring zijn opgeslagen? Hoe lever je gedurende het hele jaar mango’s en avocado’s met een perfecte rijpheid? De eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van verse producten nemen toe. Tegelijkertijd zijn er wereldwijd veel voedselverliezen tussen oogst en consumptie.

One-stop shop voor onderzoek

Binnen Phenomea zijn onze expertises: naoogsttechnologie, robotica & computer vision-technieken, bewaren & houdbaarheid, verslogistiek en verpakken bijeen gebracht. Hierdoor ontstaat de meest veelzijdige onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en robots in de agrifoodsector ter wereld: een one-stop shop waar ketenpartners, overheden en technologieleveranciers terecht kunnen met al hun vragen over de kwaliteit van verse groente, fruit en snijbloemen - op kleine en grote schaal. Nieuwsgierig naar de onderzoeksruimtes? Bekijk dan de infographic of check de video (rechts).