Kwaliteitsgestuurde logistiek

Kwaliteitsgestuurde Logistiek

Eetrijp of liever lang houdbaar? Sturen op kwaliteit zorgt ervoor dat versproducten terecht komen bij de juiste doelgroep. Dat levert duurzame ketens, tevreden consumenten en aanzienlijke kostenbesparingen op. Wageningen Food & Biobased Research geeft technologie- en logistieke bedrijven de kennis, inzichten en middelen om te komen tot slimme logistieke oplossingen.

Productieketens verduurzamen

Hoe is van kwaliteit een key performance indicator (KPI) te maken? Welke technologie is cruciaal bij het verduurzamen van een productieketen? En hoe komt een eetrijpe partij avocado’s op tijd bij een supermarkt met een hoge omloopsnelheid? Experts van Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelen instrumenten voor het sturen op kwaliteit in de keten en adviseren logistiekbedrijven hoe ze deze het beste kunnen inzetten. Daarnaast geven zij technologiebedrijven inzicht in de meerwaarde van innovaties als mobiele sensoren en datasystemen. Zowel logistiek-als technologiebedrijven kunnen zich met deze kennis positief onderscheiden in de markt.

Agrologistiek

Wageningen Food & Biobased Research heeft een brede en diepgaande kennis van het meten van productkwaliteit, transport en opslag. De organisatie beschikt over unieke expertise op het gebied van kwaliteitsgestuurde logistiek en de technologie die daarbij komt kijken. Wageningse experts weten als geen ander waar in de keten keuzes nodig zijn om ketens te verbeteren. Ze beschikken over geavanceerde modellen waarmee ze de gevolgen van ketenbeslissingen tot in detail kunnen doorrekenen; financieel, en in termen van duurzaamheidswinst.

Beslismodellen en simulaties

Een verzameling modellen voor het meten, simuleren en voorspellen van kwaliteitsverlies bij versproducten en logistieke activiteiten als bevoorrading en bestellen. Dat biedt het AgroLogistics Analysis and Design INstrument (ALADIN). De tool maakt kwaliteitsgerichte logistiek mogelijk. Het instrument, ontwikkeld door experts van Wageningen Food & Biobased Research, geeft inzicht in de effecten van maatregelen voordat ze worden ingevoerd. 

Meer weten?

Sturen op kwaliteit in de keten? Wageningen Food & Biobased Research biedt de kennis, inzichten en middelen om te komen tot slimme logistieke oplossingen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer over kwaliteit na de oogst

Binnen dit onderzoeksprogramma werken we onder andere aan onderstaande oplossingen.