Afgerond 2015
-
Eten is beleven AF-12077
Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking (cliënten van SIZA) worden ernstig belemmerd in het maken van een keuze van een maaltijd... -
DONRO-technologie voor succesvol nudgen - AF-12061
Nudges (‘duwtjes in de rug’) zijn subtiele vormen van consumentenbeïnvloeding die leiden tot een gezonder en/of duurzamer... -
Intelligent Consumer Systems - AF-12138
Veel consumenten missen de kennis om een voor hen gezonde en lekkere voedselkeuze te maken. Er is veel informatie te verkrijgen op internet en via... -
Food2Food: een nieuwe kans voor onverkochte groenten
Binnen het project Food2Food werken Wageningen UR Food & Biobased Research, Hutten en Bart Groesz van PLUS Rozenburg supermarkt samen om derving... -
Cater with Care
Ondervoeding bij patiënten en ouderen is een serieus probleem: een op de tien thuiswonende ouderen is ondervoed. In zorginstellingen is gemiddeld... -
QNano - A pan-European infrastructure for quality in nanomaterials safety testing
EU-gefinancierde infrastructuur voor het testen van nanomaterialen. In dit 4-jarige project nemen 27 Europese toplaboratoria deel op het gebied van... -
FoodBattle: eten gooi je niet weg
Binnen Nederlandse huishoudens wordt veel voedsel verspild: jaarlijks zo’n 50 kg per persoon. Dat moet en kan minder. Onderzoekers van... -
TIFN: Luchtbellen in voedingsmiddelen
Consumenten waarderen de smaak en het mondgevoel van schuimige voedingsmiddelen. Schuimen en kleine luchtbellen (microbellen) zouden gebruikt kunnen... -
TIFN Food safety biofilms
Veel micro-organismen hebben het vermogen zich aan oppervlakten te hechten en zo biofilms te vormen. Micro-organismen ingebed in biofilms zijn vaak... -
Goed fruit tegen redelijke prijs
De hedendaagse Europese consument vraagt om kwalitatief hoogwaardig en duurzaam fruit (appel, perzik) en vers kleinfruit tegen een redelijke prijs....