Webinar

Webinar: Bio-economie plan voor uw regio in concrete stappen

​​Bent u beleidsmaker binnen een regio en worstelt u met de vraag hoe u het beste de circulaire bio-economie in uw regio kunt ontwikkelen? En misschien nog belangrijker: Welke van de vele aspecten u nou echt moet opnemen in uw plan?

Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum

di 16 maart 2021 14:00 tot 15:30

Locatie Online
Prijsomschrijving gratis

De Bioeconomy strategy accelerator toolkit helpt u om meer grip te krijgen op welke stappen geschikt zijn voor uw regio en hoe dit aan te pakken. Deze tool is ontwikkeld als onderdeel van een breed Europees project waarbinnen de do's and don'ts uit verschillende regio's zijn meegenomen. Op basis daarvan hanteert deze praktische toolkit een methode waarmee u in concrete stappen een biobased strategie kunt ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomst laten we u graag zien hoe deze toolkit werkt en tailor made kan bijdragen aan uw ambities.

Martien van den Oever – onderzoeker Wageningen Food & Biobased Research en projectleider betrokken bij de ontwikkelde toolkit binnen project POWER4BIO.

Edwin Hamoen - is programmamanager Biorefinery van Wageningen Food & Biobased Research en vertelt u meer over circulaire biobased innovaties en hoe WFBR kan bijdragen aan de rol van de regio daarin.

Berien Elbersen  onderzoeker Wageningen Environmental Research en vertelt u hoe (EU)beleid faciliterend kan werken bij het ontwikkelen van een circulaire bio-economie, wat kansen en valkuilen zijn bij opzetten van regionale bio-economie initiatieven.