3D Food Printing Experience

Activiteit

3D Food Printing Experience

Samen met TNO en TU/e organiseert Wageningen University & Research op 29 juni de 3D Food Printing Experience. Deelnemers krijgen de kans een kijkje te nemen in Wageningen waar zij demonstraties krijgen van state-of-the-art apparatuur. Daarnaast worden in meerdere lezingen diepgaande inzichten en geleerde lessen van experts gedeeld over verschillende 3D-food printing technologieën.

Organisator Wageningen University & Research - TNO - Eindhoven University of Technology
Datum

vr 29 juni 2018 09:15 tot 13:00

Locatie Wisdom & Wonder Paviljoen
Droevendaalsesteeg 4
6708 PB Wageningen
0317 484042
Prijsomschrijving Gratis deelname

Programma 3D Food Printing Experience

09:15 Registratie open
09:30 Introductie door dr. Ronald Visschers, Managing Director TIFN
09:45 Dr. Kjeld van Bommel, senior scientist TNO: 3D Food Printing – Equipment Developments
10:15 Dr. Jerome Diaz, senior scientist Wageningen Food & Biobased Research: 3D Food Printing – Formulation Developments
10:45 Koffiepauze en netwerken
11:00 Dr. Alexandra Schröter, Global Innovation Manager, Bosh Siemens Hausgeräte GmbH - Innovation & Alliances on 3D Food Printing
11:30 Q&A sessie met alle sprekers
11:40 Prof. dr. ir. Arthur Mol, Rector Magnificus/ vice-president Raad van Bestuur WUR lanceert het Digital Food Processing Initiative (DFPI)
12:00 Verplaatsing naar de 3D Food Printing demonstraties
12:15 Verschillende 3D Food Printing demonstraties met state-of-the-art apparatuur. Posters van de WUR en AMSYSTEMS met fundamentele onderzoek op het gebied van 3D Food Printing.
13:00 Lunch en netwerken
13:30 Einde

Meer informatie over het evenement is hier beschikbaar.

Voedselinnovatie

In de afgelopen eeuw waren er talloze innovaties op het gebied van voedsel en landbouw, en daardoor wordt nu meer voedsel geproduceerd dan ooit tevoren. Als gevolg van snelle maatschappelijke veranderingen staat de levensmiddelenindustrie echter voor nieuwe uitdagingen: in 2040 moeten er 9 miljard mensen gevoed worden, er is steeds meer vraag naar individueel afgestemde, voedzame en gezonde voeding; en voedsel moet op een betaalbare manier worden geproduceerd zonder schade voor het milieu. Om aan de eisen van de nabije toekomst te kunnen voldoen, zijn ingrijpende innovaties nodig. Met 3D-printing kan de voedingsindustrie haar productieprocessen aanpassen en veranderen.

Gezamenlijk onderzoeksprogramma

Om de toepassing van 3D-food printing te versnellen en te vereenvoudigen, hebben de drie Nederlandse onderzoeksinstellingen TNO, Wageningen Universiteit & Research (WUR) en de Technische Universiteit Eindhoven de handen ineengeslagen om een uitgebreid onderzoeksprogramma op het gebied van 3D-food printing op te zetten.

Partners