Hoe komt een ei veilig op jouw bord?

Zin in een lekker eitje? Vraag je dan eens af of jouw eieren daadwerkelijk zijn wat op de verpakking wordt aangegeven. En zijn ze wel veilig om te eten? Check hieronder de reis van jouw eitje, het toezicht en controles van boerderij tot in je keuken!

Wageningen Food Safety Research voert in het kader van toezicht analyses uit op eieren in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

  • Hoe controleren we ons voedsel?
Hoe komt een ei veilig op jouw bord? Stap 1: De Boerderij Het ei Stap 2: Het eierpakstation Stap 3: De winkel Stap 4:  Jouw keuken


Ei: van boerderij tot bord

Meer lezen over eieren? Bekijk deze pagina van het Voedingscentrum.

Voor veilig en betrouwbaar voedsel

Wageningen Food Safety Research doet onderzoek naar de echtheid van voedsel, ook wel voedselauthenticiteit, en voedselveiligheid. Lees meer over ons werk of bekijk onze video met een digitale tour!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan