Vacature

Manager databeheer en privacy

Gepubliceerd op
14 januari 2022
Locatie Wageningen
Reageren Klik hier om te reageren

Wij zoeken

Ben jij expert of wil jij expert worden op het gebied van research data en privacy? Zijn termen als beschikbaarheid/integriteit/vertrouwelijkheid gesneden koek? Weet jij dat een hack niet in je tuin staat? Snap jij het belang van FAIR-data? Wij hebben een vacature voor een Manager Databeheer & Privacy binnen Wageningen Food Safety Research (WFSR).

Wat ga je doen
Als Manager Databeheer & Privacy ben jij het lokale aanspreekpunt voor alles dat met beleidsontwikkeling en beleidsimplementatie van data te maken heeft. Bijvoorbeeld de vraag of er een datamanagementplan moet worden opgesteld, er privacy vraagstukken zijn in het kader van de AVG of een dataclassificatie of verwerkersovereenkomst vereist is en hoe wij ons het beste kunnen beschermen in de huidige tijden van hacks en datalekken. Je hebt een aanjaagfunctie op gebied van privacy en draagt het belang uit van FAIR-data. Je formuleert beleid en zorgt ervoor dat dit ingebed wordt in de organisatie. Je creëert bewustzijn en bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy, FAIR data en informatiebeveiliging. Ook draag je bij aan het nieuwe informatiebeveiligingsbeleid van Wageningen University & Research (WUR).
In je dagelijkse werk hou jij je onder meer bezig met:

 • het bieden van ondersteuning aan onderzoekers en staf van WFSR op gebied van privacy, FAIR-data, datamanagement en informatiebeveiliging. Dit doe je door het opstellen van datamanagementplannen, dataclassificaties (BIV), verwerkersovereenkomsten en Privacy Impact Assessments (PIA).
 • het coördineren van de 12-15 data stewards van WFSR. Je bent de linking pin op dit vlak naar de WUR.
 • het formuleren en uitvoeren van beleid op gebied van privacy, FAIR data, datamanagement en informatiebeveiliging.
 • de afhandeling van datalekken (hopelijk zo min mogelijk) en intensief contact houden met de WUR Functionaris Gegevensbescherming en WUR Security Officer.
 • het adviseren van de directie in vraagstukken over datamanagement, FAIR data, privacy en informatiebeveiliging.
 • meedraaien in WUR-brede netwerken en projecten.
We verwachten dat je initiatief neemt en anticipeert op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data, privacy en informatiebeveiliging. Je vertaalt deze ontwikkelingen en adviezen naar een praktische bijdrage. Je stimuleert de medewerkers van WFSR in het vinden van de balans tussen gebruikersgemak en noodzakelijke maatregelen. Je snapt dat onze medewerkers hun tijd willen besteden aan hun vak, maar je verdiept je in die taken en je helpt ze om FAIR data, privacy en informatiebeveiliging volledig onderdeel van hun werk te laten zijn. Al met al is deze functie een mooie mix van “Research Data Manager” (RDM), “Local Privacy Officer” (LPO) en “Information Security Officer” (ISO).
 

Wij vragen

 • Je hebt universitair werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
 • FAIR-data en research data management hebben geen geheimen voor je
 • Je hebt ervaring met het opstellen van gegevensclassificaties, PIA’s, datamanagementplannen en verwerkersovereenkomsten.
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving en standaarden zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 • Je werkt resultaat- en oplossingsgericht en bent praktisch ingesteld. Je weet dingen gedaan te krijgen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent organisatiesensitief.
 • Mocht je lacunes hebben in je actieve kennisniveau op één van de gevraagde terreinen dan ben je bereid om deze op korte termijn (uiteraard op kosten van WFSR) aan te vullen. Daarnaast blijf je investeren in je eigen ontwikkeling en de ontwikkelingen op je vakgebied.

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform bruto salaris van minimaal €2836,- tot maximaal € 5268,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/11).
De omvang van de functie is 36 uur. Er bestaat ook de mogelijkheid om er twee parttime vacatures van te maken van 20-24 uur. We bieden een tijdelijk contract van 2 jaar, met bij goed functioneren de mogelijkheid om een vaste aanstelling te krijgen.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.
Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 16e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
Anne-Marieke Meij, manager bedrijfsvoering WFSR, 06-28521062 of mail naar anne-marieke.meij@wur.nl
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Rutger Voorrips, recruiter, 0317- 480571 of mail naar rutger.voorrips@wur.nl
Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Wacht niet met solliciteren, zodra wij passende reacties ontvangen gaan wij gelijk in gesprek.
Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.
Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.
 

Wij zijn

Wageningen Food Safety Research (WFSR) Wageningen Food Safety Research doet hoogwaardig onafhankelijk onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij werken met name voor de Nederlandse overheid en zijn een officieel controlelaboratorium. We meten residuen, toxines, contaminanten en microbiële en virale contaminatie in voedsel en diervoeders. Het is onze taak om risicoanalyses uit te voeren, trends in de voedselproductieketen te volgen, nieuwe risico’s vast te stellen, voedsel op echtheid te controleren en forensisch onderzoek te doen. Dit doen we met ongeveer 400 medewerkers waarvan een groot deel in de laboratoria. We adviseren overheden en bieden een breed scala aan trainingsactiviteiten. Daarnaast is WFSR een nationaal en Europees referentielaboratorium en een belangrijk calamiteitenlaboratorium voor de Nederlandse overheid. Wij maken deel uit van de internationale kennisorganisatie Wageningen University & Research. Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Solliciteer nu