Vacature

Onderzoeker Natuurlijke Toxines

Gepubliceerd op
18 november 2021
Locatie Wageningen
Reageren Klik hier om te reageren

Wij zoeken

Ben jij die zelfstandige onderzoeker op HBO niveau? Wil jij bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe chemische methoden voor de detectie van natuurlijke toxines? Wil jij werken met de nieuwste onderzoekstechnieken en een bijdrage leveren aan voedselveiligheid? Wageningen Food Safety Research (WFSR) zoekt een HBO Onderzoeker Natuurlijke Toxines!

Wat ga je doen?
Binnen het team Natuurlijke Toxinen werken wij aan het ontwikkelen en optimaliseren van met name LC-MS gebaseerde methoden voor de detectie van lage concentraties natuurlijke toxines in voedingsmiddelen en diervoeders. Na validatie worden deze methoden toegepast om vast te stellen dat voedingsmiddelen en diervoeders voldoen aan de daaraan gestelde eisen met betrekking tot het voorkomen van natuurlijke toxines.

Als HBO onderzoeker werk je aan het ontwikkelen en valideren van methoden en aan het uitvoeren van analysemethoden voor de detectie van lage concentraties van natuurlijke toxines.
Je legt de resultaten van werkzaamheden vast en bent betrokken bij het opstellen van SOPs. Je werkt nauw samen met de overige onderzoekers binnen WFSR en je rapporteert aan projectleiders en de teamleider.
 

Wij vragen

 • een afgeronde HBO opleiding richting analytische chemie
 • kennis van LC-MS(/MS) en kwaliteitssystemen (ISO 17025)
 • enkele jaren ervaring in een analytisch laboratorium en/of extractie van inhoudsstoffen van planten / voedingsmiddelen
 • een zelfstandige werkhouding en bij voorkeur ervaring met projectmatig werken
 • goede communicatieve vaardigheden
 • en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • een flexibel en nauwkeurig persoon

Wij bieden

Een uitdagende en dynamische functie in een team van betrokken, enthousiaste en kundige collega’s voor 32 - 36 uur per week. Je ontvangt een salaris passend bij je kennis en ervaring, met een minimum van €2.475 bruto per maand met een mogelijke uitloop naar €3.674 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7-8).

Het gaat om een functie voor in eerste instantie 2 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling op termijn tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij:

 • 8% vakantietoeslag
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is
 • uitstekende pensioenregeling via ABP
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen
 • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan
 • een levendige werkplek op de Wageningen Campus

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marcel Toonen (Teamleider Natuurlijke Toxinen), marcel.toonen@wur.nl, 0317-487166.

Algemene informatie over WFSR is te vinden op www.wur.nl/food-safety-research

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Wacht niet met solliciteren. Zodra wij geschikte sollicitanten ontvangen, gaan wij gelijk in gesprek.

Gelijke kansen
Wij zijn een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij ontvangen graag sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen ongeacht hun ras, geslacht, functiebeperking, religie / levensovertuiging, seksuele geaardheid of leeftijd.
Wij geloven dat een diverse en inclusieve werkomgeving ons een relevantere, meer competitieve en veerkrachtiger organisatie maakt. Klik hier voor meer informatie over werken bij WUR met een functiebeperking.
 

Wij zijn

Wageningen Food Safety Research doet hoogwaardig onafhankelijk onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij werken met name voor de Nederlandse overheid en zijn een officieel controlelaboratorium. We meten residuen, toxines, contaminanten en microbiële en virale contaminatie in voedsel en diervoeders. Het is onze taak om risicoanalyses uit te voeren, trends in de voedselproductieketen te volgen, nieuwe risico’s vast te stellen, voedsel op echtheid te controleren en forensisch onderzoek te doen. We adviseren overheden en bieden een breed scala aan trainingsactiviteiten. Daarnaast is WFSR een nationaal en Europees referentielaboratorium. Wij maken deel uit van de internationale kennisorganisatie Wageningen University & Research. Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research. Meer informatie over Wageningen Campus vind je hier.

Solliciteer nu