Vacature

Onderzoeker Organische Contaminanten

Gepubliceerd op
11 november 2021
Locatie Wageningen
Reageren Klik hier om te reageren

Wij zoeken

Ben jij de analytisch chemisch onderzoeker met minimaal een HBO opleiding en ruime onderzoekservaring op het werkveld organische contaminanten? Herken jij jezelf in competenties als nauwkeurig, zelfstandig en flexibel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Onderzoeker werk je aan het ontwikkelen en valideren van methoden en aan het uitvoeren van analysemethoden. Je hebt de beschikking over state-of-the-art meetsystemen op het gebied van LC-(HR)MS en GC-(HR)MS. Voor deze functie gaat het specifiek om de bepaling van dioxines in voedingsmiddelen en diervoeding met GC/HRMS. Je legt de resultaten van werkzaamheden vast en bent betrokken bij het opstellen van SOP’s. Je werkt nauw samen met de overige onderzoekers binnen WFSR en je rapporteert aan projectleiders en de teamleider.

 

Wij vragen

 • een afgeronde HBO opleiding richting analytische chemie
 • kennis van GC- en LC-(HR)MS(/MS) en kwaliteitssystemen (ISO 17025)
 • enkele jaren ervaring in een analytisch laboratorium
 • bij voorkeur ervaring met projectmatig werken
 • goede communicatieve vaardigheden, een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.475,- tot maximaal € 3.674,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7 of 8).

Het gaat om een functie voor in eerste instantie 2 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling op termijn tot de mogelijkheden.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ruud Peters (Teamleider Organische Contaminanten), ruudj.peters@wur.nl, 0317-480671 of Stefan van Leeuwen (Projectleider), stefan.vanleeuwen@wur.nl, 0317-481984.

Algemene informatie over WFSR is te vinden op www.wur.nl/food-safety-research
Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.
Wacht niet met solliciteren. Zodra wij reacties ontvangen van passende kandidaten gaan wij gelijk in gesprek. Zorg dus dat niemand anders jou voor is!

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.
Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.
Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.
 

Wij zijn

Wageningen Food Safety Research (WFSR) Wageningen Food Safety Research doet hoogwaardig onafhankelijk onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij werken met name voor de Nederlandse overheid en zijn een officieel controlelaboratorium. We meten residuen, toxines, contaminanten en microbiële en virale contaminatie in voedsel en diervoeders. Het is onze taak om risicoanalyses uit te voeren, trends in de voedselproductieketen te volgen, nieuwe risico’s vast te stellen, voedsel op echtheid te controleren en forensisch onderzoek te doen. We adviseren overheden en bieden een breed scala aan trainingsactiviteiten. Daarnaast is WFSR een nationaal en Europees referentielaboratorium. Wij maken deel uit van de internationale kennisorganisatie Wageningen University & Research. Bekijk WFSR ook hier Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Solliciteer nu