Productconcepten

Pluimvee met Smaak denkt dat ook in de kipconsumptie veranderingen nodig zijn om verduurzaming van de vleeskuikensector te realiseren. Foodies van de Youth Food Movement genereerden in een workshop mogelijke ideeën over hoe dat zou kunnen. De jonge koks van de Green Peas ontwikkelden vervolgens drie productlijnen voor duurzaam geproduceerde kip, vanuit het idee dat er veel meer zou kunnen en moeten gebeuren met andere delen van de kip dan de filet.

De ontwikkelde productlijnen combineren duurzaam geproduceerde kipdelen met de consumententrends gemak, smaak en gezondheid, waardoor de gehele kip beter kan worden verkocht tegen een faire prijs.

Bekijk ook het rapport 'Smaakvol Pluimvee - Waar liggen mogelijkheden voor Pluimvee met Smaak' van de Green Peas.

Duurzame kipproducten

duurzame kant en klaar maaltijden

De kant en klaar maaltijden van WERELDelen™ combineren de internationale keuken met lokale producten, zoals de Ketjap Kip, met rijst en spitskool, of de Kip Tajine, met couscous en pompoen. 

duurzame vleeswaren

De Vleeswaarden™-lijn voorziet in allerlei broodbeleg, zoals kippenspek en kippenleverpastei.    


KipCulinairBallontine180px5.jpg

Met Kip Culinair wordt Franse haute cuisine toegankelijk voor de thuiskok. Bijvoorbeeld in de vorm van de Poulet Ballontine: kipfarce gewikkeld in dijvlees en spek, met een krokant laagje deeg eromheen.


™: WERELDelen™ en Vleeswaarden™ zijn gedeponeerde handelsmerken.