Nieuws

Afsluitende bijeenkomst van vier jaar Breed&Feed4Food

Gepubliceerd op
20 december 2018

Op donderdagmorgen 6 december 2018 waren ruim vijftig deelnemers bij de afsluitende bijeenkomst van vier jaar Breed&Feed4Food. Het doel van deze bijeenkomst was om resultaten van onderzoek te delen en wetenschap te verbinden met de industrie en de fokkers met nutritionisten. De drie belangrijkste onderwerpen van de bijeenkomst waren (1) verteerbaarheid bij varkens; (2) eiwitefficiëntie bij pluimvee; en (3) voerefficiëntie van melkvee.

Wederzijds leren

Bij het bespreken van de resultaten van deze samenwerking werd duidelijk aangetoond dat genetici hebben geleerd van nutritionisten en vice versa. Door gericht onderzoek, kan meerwaarde gehaald worden op gebied van efficiƫnt gebruik van grondstoffen en diergezondheid en welzijn.

Voor een duurzame dierlijke productie is het goed dat fokkers meer de fysiologische processen leren begrijpen en nutritionisten meer van de data-analyse. De conclusie is: blijf samenwerken en focus op belangrijke zaken.