Nieuws

Een rondje langs de demovelden op KTC de Marke

Gepubliceerd op
20 juni 2019

Zwier van der Vegte, bedrijfsleider van KTC De Marke vertelt in deze vlog alles over de themadag op 20 juni 2019 van 'Melkers van Morgen'. Op deze dag staat onder meer de bodem centraal. In deze video maakt Van der Vegte een rondje langs de demo- en proefvelden op KTC De Marke.

''Hoe kunnen we de bodemkwaliteit optimaliseren'', is volgens Van der Vegte een belangrijke vraag, waarop we een antwoord proberen te geven tijdens de open dag. Er is onder meer aandacht voor de teelt van gras- en mais, vlinderbloemingen, kruidenrijk grasland, krachtvoervervangers in de vorm van de teelt van alternatieve gewassen. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor precisiebemesting in de vorm van de inzet van NIR. En ook het gebruik van sensoren zal worden toegelicht. 'Alles staat in het teken van het realiseren van een optimale ruwvoerteelt', voegt Van der Vegte er aan toe.

Bekijk hieronder het filmpje van Zwier van de Vegte vanuit het project Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) over de themadag Melkers van Morgen. Hij laat hierin alle facetten van de open dag zien.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan