Nieuws

Insectenonderzoek roept online vragen op

Gepubliceerd op
12 oktober 2021

Op 11 oktober beantwoordde onderzoeker Teun Veldkamp vragen van geïnteresseerden in een "Ask Me Anything" (AMA) sessie op het social media platform Reddit. Teun onderzoekt al jaren of en hoe insecten een bron van dierlijk of menselijk voedsel kunnen zijn. Het idee van een menu met krioelende kruipers leverde tientallen heel diverse vragen op aan het adres van de onderzoeker.

Bekijk de AMA

Teun Veldkamp gelooft dat insecten het mini-vee van de toekomst zijn. Lees het volledige gesprek met hem over insecten als voedsel en veevoer op Reddit (in het Engels):

Ask me anything - Teun Veldkamp

Een van de vragen en antwoorden in de Reddit AMA

Insecten als onderdeel van de voedselkringloop

Insecten zitten vol eiwitten en vetten en zijn rijk aan essentiële micronutriënten. Ze hebben niet zoveel ruimte nodig als vee, stoten minder broeikasgassen uit, en kunnen laagwaardige nevenstromen op een zeer efficiënte manier omzetten in hoogwaardige producten. We kunnen insecten niet alleen als voedsel gebruiken, maar ook als veevoer. De Europese Unie keurde onlangs het gebruik van insecteneiwitten in pluimvee- en varkensvoer volledig goed. Dit kan de Europese insectenkweeksector een grote boost geven.