Nieuws

Samenwerking onderzoeksbedrijf Laverdonk (Agrifirm) en Wageningen Livestock Research

Gepubliceerd op
15 januari 2021

Wageningen Livestock Research en Royal Agrifirm Group zijn een samenwerking aangegaan voor het gebruik van Agrifirm haar onderzoeksfaciliteit Laverdonk in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het partnership richt zich in eerste instantie op onderzoeken in de varkenshouderij, maar wordt later uitgebreid naar pluimvee.

Gert van Duinkerken, manager van Wageningen Livestock Research: “Dit nieuwe samenwerkingsverband biedt goede mogelijkheden om de recente sluiting van ons Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel op te vangen. Bovendien is het zoeken van samenwerkingen voor onderzoeken steeds meer het uitgangspunt.”

Onderzoeksfaciliteit Laverdonk (bron: Agrifirm)
Onderzoeksfaciliteit Laverdonk (bron: Agrifirm)

Ook Roland Brugger, directeur Innovatie bij Agrifirm, is blij met de afspraken: “Deze ontwikkeling is gunstig voor Laverdonk. Op deze manier kunnen we ons diervriendelijke onderzoeksbedrijf ook in de toekomst optimaal blijven benutten. Voor onze eigen R&D activiteiten, voor onderzoek van Wageningen Livestock Research en voor gezamenlijke projecten. Bovendien is het een mooie uitbreiding van onze jarenlange samenwerking.”