Voedsel uit zee
70% van de aarde is bedekt met water. Momenteel is slechts 17 procent van ons voedsel afkomstig uit de visserij, zeewier-, vis- en schelpdierkweek. In zee en in de zoete wateren liggen nog grote mogelijkheden om de eiwitproductie uit zee en zoete wateren te vergroten. Dit is ook nodig om een groeiende wereldbevolking zeker te stellen van voedsel. Wageningen Marine Research werkt samen met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan duurzaam geproduceerd voedsel uit zee.
Meer over deze expertise
- Visserij in transitie: ons visserijonderzoek in een notendop
- Helpdesk Mosselkweek: onderzoek voor mosselkwekers
- Overleving van ondermaatse vis: methode en resultaten
- Draagkracht voor schelpdieren: balans tussen natuur en voedselproductie
Ga naar andere expertisegebieden
- Mariene monitoring
- Duurzame exploitatie en bescherming
- Ruimtelijke ordening op zee
- Natuurlijke oplossingen