Oproep

Vissen voor de wetenschap: vrijwilligers gezocht

Van maart 2022 tot en met februari 2023 voert Wageningen Marine Research voor de zevende keer een grootschalig onderzoek uit naar recreatieve visserij in Nederland. Ben jij een zee- of zoetwatersportvisser? Meld je dan uiterlijk 20 februari aan. De onderzoekers kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Van de deelnemers aan dit onderzoeksprogramma wordt verwacht dat ze gedurende 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort vangen per vistrip. Elke maand benadert onderzoeksbureau KANTAR de deelnemers om via een online link de vangstgegevens door te geven.

Het doel van het onderzoeksproject is:

  • vast te stellen hoeveel sportvissers er zijn in Nederland en hun profiel vast te stellen (man, vrouw, leeftijd etc.);
  • goed overzicht krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers;
  • informatie te verzamelen over veranderingen in de visstand in Nederland.

Hoe meld ik me aan?

Als je geïnteresseerd bent in deelname meld je dan uiterlijk 20 februari via deze link aan. Via de link worden enkele vragen aan je gesteld (leeftijd, geslacht, aantal vistrips in 2021 etc.) om een 'vissersprofiel' van je op te stellen. Dit profiel is heel belangrijk om te zorgen dat de juiste mix aan kandidaten wordt geselecteerd om het onderzoek representatief uit te voeren.

De deelnemers die geselecteerd worden voor het logboekprogramma - en daar 12 maanden aan mee hebben gewerkt – zullen aan het eind van het programma een cadeaubon van €10,- krijgen.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Tessa van der Hammen (Wageningen Marine Research), email: tessa.vanderhammen@wur.nl / telefoon: 0317-487 180 of Marsha Hilhorst (Kantar), email: marsha.hilhorst@kantarpublic.com / telefoon: 020-522 55 75.