Webinar

KennisDag Substraat 2021

De zevende KennisDag Substraat wordt op 4 februari 2021 georganiseerd. Vorig jaar kon deze dag op het hoogtepunt van de pandemie niet doorgaan. Nu organiseren we een informatief digitaal programma. Het thema is “Op weg naar circulaire substraatteelt”. Het programma treft u hierbij aan.

RHP en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw hopen dat u ook in het digitale programma veel nieuwe informatie zal aantreffen en nieuwe kennis kunt opdoen.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw
Datum

do 4 februari 2021 15:00 tot 17:15

Duur na aanmelding (zie button rechts) ontvangt u enkele dagen van tevoren een link om deel te nemen
Locatie digitaal via Microsoft Teams
Prijs € 75,00

De minister van LNV heeft vorig jaar gezegd dat de Nederlandse landbouw circulair moet worden, waarbij de nadruk nog grotendeels op de akkerbouw en veehouderij ligt. Voor de glastuinbouw, waar de overmaat aan stikstof kan worden gerecirculeerd, liggen er nog wel uitdagingen op andere gebieden. Wat te denken van het substraat na gebruik of de introductie van biologisch afbreekbare materialen of restmaterialen uit andere sectoren. Sprekers leggen uit wat de mogelijkheden zijn en waar de uitdagingen voor een circulaire glastuinbouw nog het grootst zijn.

U heeft de keuze uit verschillende workshops. De sprekers zullen ingaan op het gebruik van organische meststoffen, compost, het zuurstofverbruik van wortels en de komst van nieuwe substraten uit organisch (rest)materiaal. Vragen kunnen gesteld worden via de chat-functie, na afloop van elke workshop is er ruimte om met elkaar te discussiëren.

De KennisDag Substraat richt zich op specialisten van toeleveranciers, voorlichters, onderzoekslaboratoria en substraatproducenten, maar ook geïnteresseerde telers zijn van harte welkom.