Nieuws

Staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek in Bleiswijk

Gepubliceerd op
21 maart 2016

Donderdag 17 maart bracht staatssecretaris Martijn van Dam samen met een delegatie van landbouwraden en voedselveiligheidexperts een bezoek aan Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Na ontvangst door Ernst van de Ende en Sjaak Bakker van Wageningen UR, discussieerde de staatssecretaris met de delegatie tijdens een werklunch over de agrarische ontwikkelingen in de diverse regio's in de wereld.

Vanuit ruim 40 landen waren de Nederlandse vertegenwoordigers vorige week voor hun jaarlijkse meeting terug in Nederland. Na afloop van de werklunch kregen de 80 deelnemers een presentatie over de internationale projecten van Wageningen UR Glastuinbouw, gevolgd door een rondleiding door de onderzoekkassen. Daarbij werden ze bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom protected horticulture en resource efficiency, productkwaliteit, nieuwe gewassen en de plannen rondom het 'IDC Internationaal', met verschillende plastic kassen.
Het bezoek werd afgesloten met een informele discussie met de projectleiders van Wageningen UR die actief zijn in Azie, Afrika, Midden Oosten, Midden en Zuid Amerika, de VS en Europa.

VanDam.jpg