Nieuws

Wageningen University & Research en Glastuinbouw Nederland lanceren de IPM Tool

Gepubliceerd op
18 februari 2021

De IPM Tool is een hulpmiddel bij het toepassen van Integrated Pest Management (IPM), oftewel geïntegreerde gewasbescherming, op het glastuinbouwbedrijf. Deze tool is dinsdag 16 februari 2021 tijdens een webinar gelanceerd.

De IPM Tool geeft uitleg over alle aspecten van IPM en weerbaar telen. De acht stappen van IPM - van preventie tot leren & optimaliseren - zijn in zijn geheel te doorlopen of er kan gericht op een individuele stap ingezoomd worden. De tool bevat veel uitleg over het hoe en waarom van de stappen, praktische informatie, aangevuld met links naar bruikbare websites, documenten en video materiaal. Deze achtergrond informatie zal de komende maanden en jaren verder worden aangevuld en ge-updated.

Glastuinbouwondernemers, gewasbeschermingsspecialisten en -adviseurs kunnen de tool gebruiken als checklist bij het opstellen van de IPM-strategie voor het (eigen) glastuinbouwbedrijf.

Tool gepresenteerd tijdens webinar

De tool werd gelanceerd tijdens het Webinar Geïntegreerd telen/IPM Wittevlieg en Trips op dinsdag 16 februari jl. Doormiddel van het doorlopen van de acht stappen van IPM werd de Tool gepresenteerd en toegelicht door Ellen Beerling van Wageningen University & Research en Helma Verberkt van Glastuinbouw Nederland aan de deelnemers aan het Webinar.