Webinar 'Naar een vitale teelt hyacint'

Samen met KAVB en Wageningen University & Research organiseren wij het Webinar 'Naar een vitale teelt hyacint'. Tijdens dit Webinar gaat gespreksleider Andries Middag (programmamanager van Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met de deelnemers aan het POP3 project “Vitale Teelt Hyacint”.

Organisator Glastuinbouw

di 13 april 2021 20:00 tot 21:00

Locatie Online

Penvoerder (Markglory) Piet van der Poel, de telers Rob van Haaster en Peter van Saase en onderzoeker Wouter Groenink (Wageningen University & Research) praten je bij over dit onderzoek aan de hand van het volgende programma:

• Introductie vitale teelt
  • De ambitie van het onderzoek
  • Het belang van dit onderzoek
  • De belangrijkste resultaten
  • De toekomst van de hyacintensector

Waarom het onderzoek vitale teelt hyacint?

In samenwerking met alle ketenpartijen uit de hyacintensector wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een nieuw teeltsysteem. De ambitie van het onderzoek is:

• Het ontwikkelen van een nieuw schoon teeltsysteem - “éénrichting teeltsysteem”
  • Het produceren van een duurzame ziektevrije en residuvrije hyacintenbol
  • Afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen verminderen.

Aanmelden voor 13 april

Maak gebruik van de oranje buttons of stuur een e-mail naar vanderhulst@kavb.nl. Heb je specifieke vragen dan kan je deze gelijk meesturen zodat wij hier in het Webinar aandacht aan kunnen besteden. Na aanmelding krijg je - uiterlijk - 1 dag van te voren de link toegestuurd waarmee je toegang hebt tot de livestream van het Webinar.

Het project Vitale Teelt Hyacint is een POP3-project dat voor 70% wordt gefinancierd via Provincie Zuid-Holland met geld van de Europese Unie. Daarnaast vindt cofinanciering plaats door de Stichting Hagelunie en de betrokken partners. Die partners zijn Markglory, Fa. P.C. van Saase & Zn., Fa. K. van Haaster & Zn., Van Haaster Vijfhuizen B.V., Apeldoorn Bloembollen VOF., Th. A. Pennings en Zn VOF., Bulb Quality Support B.V., Iribov B.V., Alb. Groot B.V., KAVB, Wageningen University & Research en Greenport Duin- en Bollenstreek.