Bezoek Koningin Máxima aan Wageningen University & Research in Bleiswijk

Koningin Máxima bezoekt glastuinbouw van WUR in Bleiswijk

23 november 2018

Koningin Máxima bezocht donderdag 22 November de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research (WUR) in Bleiswijk, als onderdeel van het staatsbezoek van Singapore. Koning Máxima, president Halimah Yacob, haar echtgenoot, en een voltallige delegatie uit Singapore werden welkom geheten door de voorzitter van de Raad van Bestuur van WUR, prof. Louise O. Fresco. Zij noemde de business unit Glastuinbouw één van de kroonjuwelen van WUR en benadrukte het belang van de goede samenwerking tussen het onderzoek, het bedrijfsleven en overheid.

Innovaties in de kas bekeken

Na het ondertekenen van diverse Memoranda of Understanding tussen de Universiteit van Wageningen en twee Universiteiten in Singapore kregen de Koningin en de leden van de delegatie een rondleiding door de kassen. Daarbij werden een aantal innovaties toegelicht rond tomaat, de teelt van nieuwe gewassen en op het gebied van LED-belichting bij zacht fruit.

Vanille, tomaten, en tulpen in de kas

Koningin Máxima bleek uitstekend op de hoogte te zijn van de lopende ontwikkelingen en was zeer gecharmeerd van de vanillestokjes die ze, samen met een aantal prima smakende tomaatjes, meekreeg aan het einde van het bezoek. Omdat de business unit Glastuinbouw sinds het begin van dit jaar ook verantwoordelijk is voor het bloembollenonderzoek, werd tijdens de rondleiding ook speciaal aandacht besteed aan energieonderzoek bij tulp en een speciaal fotomoment ingelast met dit voor Bleiswijk nieuwe siergewas.

Bekijk hier de sfeerimpressie die het tv-programma Blauw Bloed (EO) maakte van het bezoek.

Bezoek Koningin Máxima aan Wageningen University & Research in Bleiswijk

Foto's: G.J. Vlekke (Let op: Het commercieel of promotioneel gebruik, hergebruik of doorverkopen van deze foto's is niet toegestaan.)