Activiteit

KennisDag Substraat 2020

Op Dinsdag 2 April 2020 organiseren Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en RHP van 14:30 uur tot 20:00 uur de zevende KennisDag Substraat in Bleiswijk. Het thema is "Op weg naar circulaire substraatteelt". Sprekers gaan in op de eigenschappen van substraat en de kansen die circulariteit biedt. Wat is circulair nu precies en wat kunnen we daar voor doen?

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw
Datum

do 2 april 2020 14:30 tot 20:00

Locatie Bleiswijk
Prijsomschrijving Prijs is inclusief buffet
Prijs € 125,00

De minister van LNV heeft vorig jaar gezegd dat de Nederlandse landbouw circulair moet worden, waarbij de nadruk nog grotendeels op de akkerbouw en veehouderij ligt. Voor de glastuinbouw, waar de overmaat aan stikstof kan worden gerecirculeerd, liggen er nog wel uitdagingen op andere gebieden. Wat te denken van het substraat na gebruik of het (eenmalige) plastic of de introductie van biologisch afbreekbare materialen. Sprekers leggen uit wat de mogelijkheden zijn en waar de uitdagingen voor een circulaire glastuinbouw nog het grootst zijn.

Substraat

Het programma is in opbouw, maar in het plenaire gedeelte komen overheid, bedrijfsleven en onderzoek aan bod om te spreken over diverse facetten van de circulaire groeimedia. In workshops zullen de sprekers ingaan op het gebruik van organische meststoffen, compost, de keuze aan lijmstoffen en de komst van nieuwe substraten uit organisch (rest)materiaal. Tevens zullen er demonstraties zijn van het meten in substraten: EC, pH, zuurstof, redoxwaarde en wat je hiermee kan.

Naast de themapresentaties is er ook weer tijd voor netwerken en discussie over actuele thema's en innovaties. De KennisDag Substraat richt zich op specialisten van toeleveranciers, voorlichters, onderzoekslaboratoria en substraatproducenten, maar ook geïnteresseerde telers zijn van harte welkom.

Substraat