Plantgezondheid - Weerbaar substraat en weerbare planten

Plantgezondheid - Weerbaar substraat en weerbare planten

In deze tijd van crisis heeft iedereen het over weerbaarheid. Weerbaar tegen het coronavirus, weerbaar tegen de druk van onzekerheid over de toekomst. Kunnen planten ook weerbaarder worden en welke systemen heeft de plant daarvoor? Net als er bij de mens een relatie is tussen de ziektesymptomen, de omgeving en life-style, is er samenhang tussen een weerbare plant, de bodem/substraat waarin deze staat en het handelen van de teler.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland

do 12 november 2020 15:30

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis

Aan de hand van voorbeelden uit recent onderzoek neemt Johanna Bac-Molenaar, expert op het gebied van plantweerbaarheid bij Wageningen University & Research, de deelnemers mee in de do's en don’ts rondom boven- en ondergrondse weerbaarheid. Er wordt uitgelegd aan welke knoppen telers kunnen draaien en hoe deze factoren samenhangen. Ook komt aan de orde welke kennis nodig is om plant- en substraatweerbaarheid te kunnen inbouwen in de huidige IPM-strategieën.

De stap van wetenschap naar praktijk wordt steeds kleiner, waarmee de mogelijkheden voor de teler groter worden: sturen met klimaat, bemesting, biostimulanten, inzet micro-organismen, etc. Dirk Bakker van Van Iperen gaat in op de teelthandelingsmogelijkheden in de praktijk en geeft praktische tips om weerbaarheid in uw gewas in te brengen.

Gespreksleider: Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland)

Sprekers:

• Leo van Overbeek (Wageningen University & Research)
  • Johanna Bac-Molenaar (Wageningen University & Research)
  • Dirk Bakker (Van Iperen)

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot donderdag 12 november, 10.00 uur.

Hoe gaat het in z'n werk?

Voor het volgen van het Webinar heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van het Webinar (begin van de middag) ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u het Webinar kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat het Webinar start de inlogprocedure hebt uitgevoerd.