Impact creëren met open weerdata voor kleine boerenbedrijven

Impact creëren met open weerdata voor kleine boerenbedrijven

Het is cruciaal voor boeren om toegang te hebben tot nauwkeurige en lokale weersinformatie om zo goed gefundeerde managementbeslissingen te kunnen nemen, zoals de timing van de irrigatie, bemesting en oogsten, en het draagt bij aan effectieve risicobeheersing. Het ontwikkelen en aanbieden van deze diensten aan kleine boeren in ontwikkelingslanden op basis van open weerdata, is echter een uitdaging.

Hoe impact te creëren met open weerdata voor kleine boerenbedrijven was het onderwerp van de workshops die op 21 en 22 november 2017 gehouden zijn. In Den Haag verkenden mensen uit de praktijk, beleidsmakers en academici de praktische en strategische uitdagingen die zij tegenkomen bij het gebruik van open weerdata. De discussies en casestudy’s gaven een goed inzicht in onderwerpen en oplossingsrichtingen, zoals het stimuleren van ondernemende intermediairs om lokale diensten te ontwikkelen met weergegevens, het belang van betrokkenheid van boerengemeenschappen en de rol van overheidssteun voor open data-infrastructuur.

Bekijk de video

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Lees meer over de workshop

Een van de uitkomsten van de workshop was een eerste stap naar een Community of Practice. 'Lees meer over de workshops en de uitkomsten in het engelstalige document