
Verduurzaming ketens
(BO-12.03-016)
Projecten over Verduurzaming ketens
-
Houdbaarheidsverlengende verpakkingen Het project resulteert in een langere houdbaarheid van gesneden champignons en sla. Deze verlenging vermindert voedselverliezen en verlaagt kosten. De...
-
Bio kleinfruit keten Het vergroten van de beschikbaarheid van minder residu bevattende houtig kleinfruit producten, biologische houtig kleinfruit producten en onbespoten...
-
Duurzaam zachtfruit Ontwikkeling naar een meer duurzame, milieuvriendelijke en gezonde teelt van zacht fruit (aardbeien, rode bessen en kruisbessen).
-
Kluitvrij Levering van bookwekerijproducten met kluit is niet duurzaam. Hoe kan dit veranderd worden zonder dat de kwaliteit van de producten negatief beinvloed...
-
Vermindering insecten in biologische bladgewassen Er wordt geklaagd over insecten in de Nederlandse biologische spinazie. In dit project worden maatregelen geformuleerd om het aantal insecten in het...
-
Verder ontwikkelen biologische wijnbouwketen Wijnbouw (teelt van wijndruif en het vinificeren tot wijn) is mogelijk in Nederland door nieuwe druivenrassen die vroeger rijpen en minder...
-
Van afval naar maaltijden Doel van het project is het benutten van afval of reststromen die niet meer verwaard worden die vrijkomen vanuit de handel en verwaarding tot maaltijd...
-
Pompoen verwaarding reststromen Wat zijn de de mogelijkheden van valorisatie van de pompoen reststroom in Nederland? Kan deze reststroom wellicht nog verwerkt worden tot bijvoorbeeld...
-
Verbeterde positionering van de biologische tafelaardappel De biologische tafelaardappel heeft nog niet zoveel aanzien ontwikkeld als bijvoorbeeld de biologische melk in de schappen van de supermarkt. De...
-
Bio fruit keten De kansen voor 4 nieuwe duurzame grootfruitrassen (appelrassen Natyra, PRI-131, Xenia en Elliot) in de biologische keten, en wellicht later in de...