
Verduurzaming ketens
(BO-12.03-016)
Projecten over Verduurzaming ketens
-
Duurzaam zachtfruit
Ontwikkeling naar een meer duurzame, milieuvriendelijke en gezonde teelt van zacht fruit (aardbeien, rode bessen en kruisbessen). -
Verder ontwikkelen biologische wijnbouwketen
Wijnbouw (teelt van wijndruif en het vinificeren tot wijn) is mogelijk in Nederland door nieuwe druivenrassen die vroeger rijpen en minder... -
Houdbaarheidsverlengende verpakkingen
Het project resulteert in een langere houdbaarheid van gesneden champignons en sla. Deze verlenging vermindert voedselverliezen en verlaagt kosten. De... -
Bio kleinfruit keten
Het vergroten van de beschikbaarheid van minder residu bevattende houtig kleinfruit producten, biologische houtig kleinfruit producten en onbespoten... -
Vermindering insecten in biologische bladgewassen
Er wordt geklaagd over insecten in de Nederlandse biologische spinazie. In dit project worden maatregelen geformuleerd om het aantal insecten in het... -
Verbeterde positionering van de biologische tafelaardappel
De biologische tafelaardappel heeft nog niet zoveel aanzien ontwikkeld als bijvoorbeeld de biologische melk in de schappen van de supermarkt. De... -
Bio fruit keten
De kansen voor 4 nieuwe duurzame grootfruitrassen (appelrassen Natyra, PRI-131, Xenia en Elliot) in de biologische keten, en wellicht later in de... -
Pompoen verwaarding reststromen
Wat zijn de de mogelijkheden van valorisatie van de pompoen reststroom in Nederland? Kan deze reststroom wellicht nog verwerkt worden tot bijvoorbeeld... -
Kluitvrij
Levering van bookwekerijproducten met kluit is niet duurzaam. Hoe kan dit veranderd worden zonder dat de kwaliteit van de producten negatief beinvloed...