Project

FAO-China-NL

Nederland heeft op verzoek van FAO en China ingestemd samenwerkingspartner te worden. Dit specifieke project is een onderdeel van die samenwerking, wordt gezien als een pilot voor verdere uitbreiding van deze samenwerking, en richt zich op het ontwikkelen van een duurzame aquacultuurketen in host country Ethiopië. Nederland wil met kennis de ontwikkeling van deze ketens ondersteunen.

De samenwerking

Deze samenwerking sluit goed aan bij de Nederlandse doelen voor mondiale voedselzekerheid en internationale initiatieven (Blue Growth Initiative, Global Oceans Network for Action on Blue Growth and Food Security). Nederland wil vandaaruit met kennis en kunde bijdragen aan o.a. realisatie van SDGs 14 en 2.

Ethiopië als host country

Ethiopië is prioriteitsland voor zowel Nederland als China. Ethiopië richt zich daarbij - vanuit het besef dat met de bevolkingsgroei en de groeiende middenklasse de vraag naar eiwitrijkvoedsel de komende jaren toe gaat nemen - op private sector ontwikkeling om bij te dragen aan voedselzekerheid en kwetsbare jongeren aan banen helpen.

Publicaties