Ga direct naar onderdeel:
  • Content
  • Zoekbox
  • Kruimelpad
Wageningen University and Research - To explore the potential of nature to improve the quality of life Wageningen University and Research - To explore the potential of nature to improve the quality of life

Kwaliteit van grondstoffen

(KB-15-001) Dit thema gaat in op gezondheidsbevorderende inhoudssstoffen met een focus op plantaardige uitgangsmaterialen en productieplatforms. Er wordt gekeken naar nieuwe technieken om kwaliteit van agrogrondstoffen (bulkvoedselproducten, groenten en fruit, dierlijke producten) op macro- en micronutriëntenniveau te sturen en te controleren. En nieuwe meetmethoden waarbij alle componenten in primaire producten in kaart worden gebracht ten opzichte van bestaande producten.

Projecten 2015

  • KB-15-001-002 - INFOGEST; Vertering van alternatieve eiwitten
    Het doel van dit onderzoek is om de impact van het verteringsproces op de gezondheidseffecten van voeding (met name eiwitten) beter te leren...
  • KB-15-001-003 - Haverketen (Fiat Avena)
    Haver is gezond en voedzaam voor mens en dier, en duurzaam in de teelt. Het gewas is wereldwijd sterk verwaarloosd. Het verdient een grootschalige...
  • KB-15-001-021 - Genetische basis champignon
    Eetbare paddenstoelen bevatten een reeks interessante secundaire metabolieten. Traditioneel zijn deze vooral onderzocht in ‘exoten’(niet...
  • KB-23-002-003 - EU SPICED
    Kruiden en specerijen worden relatief weinig in de EU geproduceerd en daarom voornamelijk geïmporteerd in de EU. Dit maakt dit product tot een...
  • KB-23-002-004 - Food Integrity
    Het onderzoek is onderdeel van het EU project Food Integrity. Het project Food Integrity is erop gericht om de ontbrekende kennis op het gebied van...

Projecten 2014

  • KB-15-001-014 - Authenticiteit / traceerbaarheid
    De markt van biologische producten groeit snel. Ook dit jaar is er weer meerdere malen melding gemaakt van fraude met biologische producten. Om die...
  • KB-15-001-015 - Expertise ontwikkeling plant toxines
    Het project expertiseontwikkeling planttoxinen heeft als doel om kennis te ontwikkelen op het gebied van (emerging) planttoxinen t.a.v. toxiciteit...
  • KB-15-001-016 - Kwantitatieve eiwit detectie en identificatie
    In Nederland en Europa wordt veel onderzoek gedaan naar de veiligheid en kwaliteit van ons voedsel. Het Instituut voor Voedselveiligheid (RIKILT)...
  • KB-15-001-017 - VLAG AIO Risk-benefit flavonoiden
    Dietary polyphenols, including quercetin, have been associated with beneficial health effects. Epidemiological studies show an association of dietary...
  • KB-15-001-019 - Flavonoïden biobeschikbaarheid
  • KB-15-001-020.01 - Foodomics metabole profilering
    De ontwikkelingen op het gebied van moderne chemisch-analytische technologieën - in het bijzonder in combinatie met massa-spectrometrie –...

Projecten 2013 en ouder

  • KB-15-001-005 - Gezonde melk van lokale runderrassen
    Melk varieert qua samenstelling. De samenstelling van melkvet heeft een duidelijke genetische achtergrond. Ontrafeling van de genetische verschillen...
  • KB-15-001-006 - Gezonde vetzuursamenstelling in duurzame melk
    De zuivelindustrie heeft veel belangstelling voor verhoging van het aandeel PUFA in de melk van runderen, zoals rumen-, linol- en linoleenzuur....
  • KB-15-001-007 - Allergie en afweer
    Allergieën zijn multifactoriële ziekten waarbij het verkeerd reageren van het immuunsysteem een cruciale rol speelt. Daarom is voor...
  • KB-15-001-008 - TERPMED - productie van gezonde terpenoiden
    Planten bevatten een grote diversiteit aan zogenaamde secondaire metabolieten. Veel van deze metabolieten staan bekend als farmaceutisch actieve...
  • KB-15-001-011 - Gezond in de keten
    Het doel van dit project is het ontrafelen, begrijpen en toepassen van het aanschakelen van het secundaire metabolisme in tomaat, waardoor...
  • KB-15-001-018 - Gezonde stoffen in groenten en fruit
    Welke bioactieve stoffen in groenten en fruit werken het meest gezondheidsbevorderend? Als we daar meer over kennis over opbouwen, dan kunnen...
  • KB-15-001-023 - NGI Green Booster
    Planten staan er bekend om dat ze zeer interessante, hoogwaardige inhoudstoffen maken die velerlei toepassingen kunnen hebben, bv als smaakstoffen,...
Twitter Whatsapp Linkedin Email

Onderzoeksprojecten LNV

Expertisegebieden

  • Beleidsondersteunend onderzoek
  • Kennisbasis onderzoek
  • Wettelijke onderzoekstaken
  • Topsectoren
  • Kennis op maat
  • Kennisdesk LNV

Nieuws

  • Abonneren nieuwsbrief

Video's

Magazines

Menu
  • Over WUR
  • Werken bij
  • Contact
  • Inloggen
nl|Nederlands
NL
  • en|Homepage
  • de|Startseite
  • fr|Page d’accueil
  • Onderwijs &
    Opleidingen
  • Onderzoek &
    Resultaten
  • Waardecreatie &
    Samenwerking
U bent hier
  • Home Klik om uit te klappen
    • Onderwijs & Opleidingen
    • Onderzoek & Resultaten
    • Waardecreatie & Samenwerking
    • Over WUR
    • Universiteit
    • Universiteitsfonds Wageningen
    • Alumni
    • Werken bij
    • Dossiers
    • Nieuws
    • Agenda
    • Achtergronden
    • Contact
  • Onderzoek & Resultaten Klik om uit te klappen
    • Thema's WUR
    • Onderzoeksinstituten
    • Leerstoelgroepen
    • Wettelijke Onderzoekstaken
    • Onderzoeksprogramma's
    • Onderzoeksprojecten LNV
    • Topsectoren
    • Duurzame Ontwikkelingsdoelen
    • Onderscheidingen en prijzen
  • Onderzoeksprojecten LNV Klik om uit te klappen
    • Expertisegebieden
    • Nieuws
    • Video's
    • Magazines
  • Expertisegebieden Klik om uit te klappen
    • Beleidsondersteunend onderzoek
    • Kennisbasis onderzoek
    • Wettelijke onderzoekstaken
    • Topsectoren
    • Kennis op maat
    • Kennisdesk LNV
  • Kennisbasis onderzoek Klik om uit te klappen
    • KB-projecten afgerond 2015 - 2018
    • Afgeronde projecten KB
    • KB-projecten lopend 2019-2022
  • Afgeronde projecten KB Klik om uit te klappen
    • Mondiale voedselzekerheid
    • Duurzame landbouw
    • Biobased Economy
    • Duurzame ontwikkeling van de groenblauwe ruimte
    • Gezond en veilig voedsel in ketenperspectief
    • Transitie & Innovatie
    • Nieuwe technologieën
  • Gezond en veilig voedsel in ketenperspectief Klik om uit te klappen
    • Kwaliteit van grondstoffen (KB-15-001)
    • Technologie in de keten (KB-15-002)
    • Gezonde, veilige en duurzame producten (KB-15-003)
    • nteractie tussen voedsel en mens (KB-15-004)
    • Integrale afweging in de keten (KB-15-005)
    • Kwaliteit gemeten in de keten (KB-15-006)
    • IPOP-customized nutrition
    • Gezond en veilig voedsel kennisbasis voor toekomst
  • Kwaliteit van grondstoffen (KB-15-001)
Wageningen University and Research - To explore the potential of nature to improve the quality of life

To explore the potential of nature to improve the quality of life.

WUR op Social Media

Onderwijs & Opleidingen

  • Universiteit
  • Bacheloropleidingen
  • Masteropleidingen
  • Online onderwijs
  • Promoveren
  • Opleidingen en cursussen voor professionals
  • Contact met studievoorlichting

Onderzoek & Resultaten

  • Onderzoeksinstituten
  • Leerstoelgroepen
  • Wettelijke onderzoekstaken
  • Onderzoeksthema's
  • Research@WUR
  • Bibliotheek
  • Contact met WUR

Waardecreatie & Samenwerking

  • Samenwerken met WUR
  • Waarde voor de wereld
  • Impact in de praktijk
  • Faciliteiten & apparatuur
  • In gesprek met WUR
  • Ondernemen bij WUR
  • Contact
  • Over WUR
  • Werken bij
  • Privacy & Cookie verklaring
  • Algemene voorwaarden
  • Mijn persoonsgegevens
  • Disclaimer
  • Toegankelijkheidsverklaring
  • Medewerkers en integriteit
  • Gedragsregels mededinging
  • Inloggen