Project

IPOP Boek scaling en governance

Het boek stelt het probleem aan de orde dat het natuurlijke, het sociaal-economische en het bestuurlijke systeem zijn opgebouwd als een hiërarchie van schalen in ruimte en tijd.

Productie van het boek Scale Sensitive Governance of the Environment

Een van de hoogtepunten van het IPOP programma Scaling and Governance (dat liep van 2008-2011) was een internationaal congres in Wageningen. Op dit congres is besloten een boek te produceren waarin de belangrijkste bijdragen aan het congres als een geheel wordt gepresenteerd.

Doelstelling

De organisatie en productie van een boek geschreven door een consortium van tientallen internationale auteurs. Het boek stelt het probleem aan de orde dat het natuurlijke, het sociaal-economische en het  bestuurlijke systeem zijn opgebouwd als een hiĆ«rarchie van schalen in ruimte en tijd. Veel problemen in onze leefomgeving komen voort uit het feit dat deze schalen niet op elkaar aansluiten. Het boek bevat zowel state of the art overzichten als analyses van een reeks case studies, en sluit af met een synthese die het onderwerp scale sensitive governance neerzet als een nieuw en uitdagend werkveld voor wetenschap en praktijk.

Resultaten

Het boek verschijnt in de tweede helft van 2013 bij de toonaangevende uitgever Wiley/Blackwell.
Aan de productie is financieel bijgedragen door Kennisbasis, door WUR en door Pennsylvania State University, USA.