Project

Coördinatie en communicatie Groene Veredeling

Het programma behelst vijf onderzoeksprojecten: BioImpuls (aardappelveredelingsonderzoek voor de biologische en gangbare sector), Tripsresistentie in prei, Luisresistentie in paprika, Tolerantie tegen damping-off in spinazie en Ontwikkeling van resistentietoetsmethoden in appel tegen bloedluis.

De projecten lopen goed en onderzoekers en bedrijven zijn enthousiast. Het hoogtepunt op het gebied van communicatie en coördinatie in 2018 was de Onderzoekersdag Groene Veredeling op 13 december, met een ochtendprogramma met 12 presentaties, die verzorgd werden door onderzoekers, gevolgd door vertegenwoordigers vanuit het veredelingsbedrijfsleven. Het middagprogramma was een demo van het Bioimpuls-onderzoek waarin de verschillende aardappelrassen uit het programma zijn getoond. Met een opkomst van bijna 60 deelnemers was dit een zeer succesvolle bijeenkomst!

Bedrijven hebben tijdens de Onderzoekersdag voor elk project uitgesproken dat Groene Veredeling voor hun een waardevol onderzoeksprogramma is, namelijk vanwege:

Brochures van de lopende onderzoeksprojecten zijn, zowel Nederlands- als Engelstalig, beschikbaar via de website van het programma.

Coördinatie-activiteiten bestaan uit opvragen van werkplannen en jaarrapportages aan projectleiders, contacten met projectleiders over voortgang, bezoeken van bedrijven, doorspreken van nieuwe projectmogelijkheden met de sector en deelname aan project-overschrijdende congressen of bijeenkomsten.

Publicaties