Project

Dairy Innovation Centre

De chinese markt biedt volop kansen voor de Nederlandse Food & Agri sector. China produceert onvoldoende zuivel om hun burgers te kunn voeden. Voedselveiligheid en de zuivelketen zijn de belangrijkste speerpunten van de nieuw verkozen president Xi Jinping. De Chinese regering is verheugd over buitenlandse bedrijven die de kwantiteit en kwaliteit van de zuivelvoorziening zullen verbeteren.

Nederland staat bekend om haar zuivel-capaciteiten, vooral het samenhangende beheer van vervolgschakels in de zuivelketen. De Nederlandse zuivelbevoorradingsketen kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en kwantiteit bij minimale seizoensinvloeden, wat nergens buiten Europa te vinden is. Nederlandse bedrijven zien kansen om hun positie in China op te bouwen of uit te breiden. Verschillende toonaangevende Chinese zuivelbedrijven zijn al op zoek naar samenwerking met Wageningen UR.

Doelstelling

Het doel van dit project is om een samenwerkingsmodel voor een experimentele boerderij te ontwerpen op een gekozen plaats waar Nederlande zuivelkennis in de melkproductie-keten kan worden toegepast en waar de haalbaarheid en de potentiƫle voordelen beoordeeld kunnen worden. Als dit model succesvol blijkt, kan het gekopieerd/vermenigvuldigd worden naar andere locaties.

Publicaties