Effecten van voedsel processing op immunologie van mens

A better understanding of mechanisms involved in the development and treatment of cows milk allergy (CMA) is relevant for western society, where chronic inflammatory diseases, including CMA and asthma, have increased enormously during the last decades. Understanding the underlying mechanisms of these diseases is an absolute prerequisite in order to find solutions to treat and eventually prevent them. In order to decrease the physical, social, and economical burden in CMA, insight in immunological mechanisms and tools to attenuate it are of utmost importance.

Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie onder jonge kinderen, waar het merendeel overheen groeit. Kinderen met aan vastgesteld allergie voor koemelk kunnen profiteren van de consumptie van sterk-verhitte melkproducten, omdat er aan bij lijkt te dragen dat de koemelkallergie sneller verdwijnt. Heel jonge kinderen, die flesvoeding ontvangen, kunnen echter een grotere kans hebben om immunologische reacties te ontwikkelen tegen koemelkeiwitten , omdat de eiwitten in de flesvoeding structuurwijzigingen hebben ondergaan war het immuunsysteem sterker op reageert.

Het project richt zich op:

• Het identificeren van de verbindingen die zijn gevormd in sterk-verhitte melkproducten die helpen bij het sneller doen verdwijnen van de koemelkallergie

• Het creĂ«ren van een basis voor mildere melkbewerking die de schade aan eiwitten door processing beperkt, en daarmee hun immunogeniciteit verlaagt.